onsdag, december 16

Guadeloupe - Les Saintes

Tropiskt regn - himlen öser ur sig 28 gradigt vatten!

Det är onsdag. Vi bara gapar av förundran när vi ser de otroligt stora mängderna vatten som bara öser ner. Det är varmt, häftigt och vi sitter och pratar med ett fransk/bulgariskt par som bor i Holland samt äter Holländsk ost och hemlagad svensk julkola. Kontrasterna är ofantliga och alla här har stora leenden på läpparna. Alla känner att de är i paradiset.

Igår hade vi vår första dag på kite surf på förmiddagen och det var super cool att lära sig hantera en drake. Dock först på stranden eftersom det hade varit allt för "risky" att hoppa i plurret direkt med drake och bräda. Detta kommer kräva lite erfaranhet och skills.

Eftermiddagen ägnade vi åt backgammon och snorkling i det 28 gradiga vattnet. Vi såg en HAVSORM! Gah.... läskigt men coolt. Mina nya simfenor fungerar fenomenalt och lika så snorkeln som faktiskt låser sig när man dyker under vatten så att den alltid är vattenfri. FAB!

På eftermiddagen smuttade vi ner genom byn och köpte flip-flops samt gick till lokala baren Cecille Coco Nut Bar där alla drinkar är gjorda på Rom eller Gin och de är gigantiska. 5 Europa pengar kostar de per styck. Hela UCPA var där efter dagens aktiviteter. Det är tradition. Promenaden hem tar va 15 minuter och det är bäcksvart från kl. 18:00 (!). Där på vägen har de byggt ett totem av en stor svärdfisk som målats i starka färger tillsammans med ett stort bord - här står nu den loka Rom mannen som har lagat egen rom, med olika smaker och handmålade flaskor. Sjukt roligt! Vi tog alla en Karibisk rom provning och lullade upp till middagen ganska nöjda och trötta efter dagens alla aktiviteter. Då ska ni veta att klockan är bara 21:00 och Cookie är så trött att det är bara sängen som gäller. Och då får jag NIO timmars sömn innan det är dags för frukost. Jag tror inte att jag fått NIO timmars sömn på flera år. HURRA!!

Och eftesom det har tropiskt regnat hela dagen idag så har vi läst lite om öarna, myst på terrassen med folket här och spelat mer backgammon. Snart är det dags för lunch och sen blir det mer kite surf. Härligt för jag känner mig redan biten av sporten. Den är helt klart krävande, utmanande och man måste ha full fokus på det man gör. Alla andra tankar försvinner direkt. Det är renande för huvudet.

Inga kommentarer: